DIFLAGAL® (za muškarce) odnosno Cisdigal (za žene) su lekoviti preparati za lečenje urinarnih infekcija.

DIFLAGAL® odnosno Cisdigal je komercijalno ime za lekovito sredstvo proizvedeno posebnom tehnologijom ekstrakcije propolisa koja je patentirana (prvi put) 1984. i 1992 pod reg.brojem 46411. Nosioci patenta i prava na žig su fizička lica povezana sa ovom apotekom.

Žig tj. naziv je takođe zašticen dva puta, poslednji put pod reg.brojem 49952 / 2006.g. Žig

DIFLAGAL® je u Srbiji proizvodila „Galenika“ (Beograd-Zemun) od 1984. do 1997. kao lek. Proizvodnju kao pomoćnog lekovitog sredstva preuzela je fabrika „ICN Crna Gora“ (Podgorica) od 1997 do 2003. Nakon zastoja u proizvodnji u fabrici „ICN Crna Gora“, od 2005. se proizvodi kod „Habitfarma“ (Ivanjica) kao dijetetski proizvod.
Maja 2009. „Habitfarm“ je prestao da proizvodi DIFLAGAL.
DIFLAGAL® patent i žig je raspoloživ zainteresovanim proizvođačima. Pozivamo vas na saradnju.

 

Preparat DIFLAGAL® kapsule kao aktivni princip sadrži ekstrakt propolisa dobijen posebnim postupkom prečišćavanja sirovog propolisa te ekstrakcijom. Kao aktivni sastojci ističu se flavonoidi, derivati benzojeve kiseline, derivati cimetne kiseline (CAPE i dr.) i terpenski sastojci.

Ovi sastojci zajedno deluju:

  • roborantno,
  • antimikrobno,
  • antiinflamatorno,
  • antioksidativno,
  • anestezirajuće,
  • regenerativno i
  • imunomodulatorno.

DIFLAGAL® kapsule ubažavaju tegoba kao što su usporeno, otežano, učestalo ili bolno mokrenje, nepotpuno pražnjenje mokraćne bešike kod zapaljenja ili adenoma prostate.

Kapsule DIFLAGAL® se uzimaju svakodnevno tri puta dnevno, pre jela, u toku 3 nedelje. Ukoliko postoji potreba DIFLAGAL® se uzima i duže 6, 9 ili 12 nedelja neprekidno, uz kontrolu osnovnog oboljenja kod urologa.

Kontraindikacije, interakcije ili neželjena dejstva nisu zapažena, čak i kod dugotrajnog uzimanja.

Cisdigal je varijacija Diflagala koja se primenjuje kao preventiva zapaljenja mokraćnih puteva (cistitisa) kod žena.